Espoolle kilpailuetua erikoistumisesta

Espoo  on turvallinen paikka asua ja yritysten toimia. Se  on moderni,  jatkuvasti kehittyvä, tulevaisuuteen suuntaava, kansainvälinen kaupunki osana pääkaupunkiseutua.. Espoossa on erilaisia alueita, on yritysalueita,  aluekeskuksia,  asuinalueita sekä  rikasta luontoa, merta ja lukuisia järviä. Espoo on monikeskuksinen kaupunki. Suurempien alueiden, kuten maiden ja kaupunkien kehittämisessä älykäs erikoistuminen on ollut jo pitkään strateginen valinta, kun pyritään kestävään ja sosiaalisesti osallistavaan kasvuun. 

Otaniemeen on muodostunut maailmanluokan innovaatioympäristö, osaamisen keskittymä ns. T3-alue, jossa yhdistyvät  tiede, talous ja taide.  T3-alue on myös kulttuurin ja luovan talouden syntysija.  Tieteen keskus on Aalto-yliopisto, jossa se koordinoi kansainvälisessä kärjessä olevia huippuyksiköitä. Lukuisat  kansainvälisiset huippututkijat tekevät  tutkimustaan siellä. T3-alueella sijaitsevat myös Suomen suurimmat yritykset sekä näihin yrityksiin verkostoituneet pienemmät yritykset ja startup:it. Yhteistyö ja vuorovaikutus myös yliopiston ja yritysten välillä on kiinteää.

Espoon tulee myös auttaa yhteisöjään hyödyntämään teknologiaa hyvinvoinnin edistämiseksi ja sosiaalisten ja hallinnollisten haasteiden ratkaisemiseksi, jossa otetaan huomioon     asukas- ja asiakaslähtöisyys teknologioiden ja palvelujen kehittämisessä.  

Kaupunkirakennetta tulisi  kehittää ottaen huomioon yhteiskunnan muutos,  ihmisten  tarpeet ja toiveet. Kaupungit ovat avoimia verkostoja, joiden toiminnat vaikuttavat ja  ulottuvat  myös hallinnollisten rajojen ulkopuolelle  Espoo käsittää viisi aluekeskusta, joilla on omat toiminnalliset kokonaisuutensa ja omat identiteettinsä. Erilaisuutta tulee arvostaa ja kehittää niitä ihmisten toiveiden mukaisesti. Monimuotoisuus  tulee säilyttää, käsittäen tiheää kerrostaloalueita sekä matalia omakotialueita,   luonnonmukaisia  tiiviitä  ekologisia keskuksia kaikkine palveluineen, kaupunkiolohuoneineen ja muina yhteisöllisine tiloineen lähellä luontoa. 

Espoon tulee jatkossakin tukea aloja, jossa sillä on kilpailuetu ja erikoistua niihin.  Erikoistuminen olisi viisasta pohjautua Aalto-yliopiston huippututkimuksen erikoisaloihin, jossa Suomi on kansainvälistä kärkeä. Espoon yrityksien rakenne on jo monipuolinen, joten tulevaisuudessa olisi paras tapa saavuttaa kasvua olisi panostaa ja erikoistua aloille, joita kaupunki, julkinen valta ja EU tukevat. Espoon tulee edelleen erottautua   korkean teknologian kaupunkina. Erikoistuminen lisää kestävää ja osallistuvaa kasvua aluetasolla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s